Certified Organic Production

Sárgarépás-pasztinákos zabfasírt

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa
30 dkg pasztinák
250 g póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
4-5 ek zabliszt
1 szelet rozskenyér vízben áztatva
1 db tojás
1 ek olivaolaj
só, bors
1 kk kurkuma

  • A pasztinákot és a répát pucold meg, kockázd fel a póréval együtt és főzd meg sós vízben a felaprított petrezselyemzölddel.
  • Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, 1 kk sót, olivaolajt és a kurkumát és egy szelet beáztatott rozskenyeret.
  • Ha megfőttek a zöldségek egy krumplinyomóval vagy villával nyomkodd szét és keverd hozzá a lisztes keverékhez.
  • Evőkanálnyi adagokból vízes kézzel formázz fasírtokat. Tedd egy kiolajozott tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. A 30.percnél fordítsd meg a fasírtokat.
  • A fotón almás, majonézes tormakrémmel, sült céklás lilakrumplival tálaltuk.