Certified Organic Production

Hamis frankfurti leves

Ez a recept egy mindenmentes, vegán verzió, de ételérzékenyek / paleósok piríthatják kolozsvári szalonnán a hagymát, így még jobban fog hasonlítani az eredeti frankfurti leveshez.

Hozzávalók:

1 db kelkáposzta
500 g batáta
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g gomba
1 dl vegán tejföl vagy növényi tejszín
1 ek zabliszt
1 kk pirospaprika
1/2 kk kömény

bors
2 ek olaj

  • A hagymát aprítsd fel, a batátát hámozd és kockázd, a gombát vágd kisebb darabokra.
  • A kelkápoztát szedd leveleire, és vágd fel csíkokra.
  • A hagymát dinszteld üvegesre 2 ek olajon, majd húzd le a tűzről és keverd hozzá a pirospaprikát. , a köményt és a zúzott fokhagymát
  • Add hozzá a batátát és a csíkokra vágott kelkáposztát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Főzd közepes lángon 20 percig, majd add hozzá a gombát és főzd még 10 percig.
  • Keverd el a tejfőlben a lisztet, majd adj hozzá egy kis levet a forró levesből és így keverd hozzá a leveshez. 5 perc főzés után kész.

Previous Article