Ez a recept egy mindenmentes, vegán verzió, de ételérzékenyek / paleósok piríthatják kolozsvári szalonnán a hagymát, így még jobban fog hasonlítani az eredeti frankfurti leveshez.
Hozzávalók:
1 db kelkáposzta
500 g batáta
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g gomba
1 dl vegán tejföl vagy növényi tejszín
1 ek zabliszt
1 kk pirospaprika
1/2 kk kömény
só
bors
2 ek olaj
- A hagymát aprítsd fel, a batátát hámozd és kockázd, a gombát vágd kisebb darabokra.
- A kelkápoztát szedd leveleire, és vágd fel csíkokra.
- A hagymát dinszteld üvegesre 2 ek olajon, majd húzd le a tűzről és keverd hozzá a pirospaprikát. , a köményt és a zúzott fokhagymát
- Add hozzá a batátát és a csíkokra vágott kelkáposztát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Főzd közepes lángon 20 percig, majd add hozzá a gombát és főzd még 10 percig.
- Keverd el a tejfőlben a lisztet, majd adj hozzá egy kis levet a forró levesből és így keverd hozzá a leveshez. 5 perc főzés után kész.