Certified Organic Production

Zsályás kukoricacsövek cukkinicsíkokkal és sült koktélparadicsommal

Hozzávalók:

30 dkg cukkini
50 dkg koktélparadicsom
4 db kukoricacső
bazsalikom
kakukkfű
oregánó
zsálya
fokhagyma
olivaolaj
vaj
citromlé
só, bors

  • A kukoricacsöveket forrald 15 percig. Vedd ki a vízből és hagyd kihűlni.
  • A koktélparadicsomokat vágd félbe, egy tálban keverj hozzá olivaolajat, kakukkfüvet, oregánót, 1 gerezd zúzott fokhagymát és sót. Forró seprenyőben süsd, amíg megpirul. Szórd meg apróra vágott bazsalikommal.
  • Mosd meg a cukkinit és hámozóval vágd fel hosszú, széles csíkokra
  • Ízesítsd: adj hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát, és egy kis apróra vágott bazsalikomot. Sózd meg, locsolj rá pár csepp frissen facsart citromlevet és olivaolajat és már kész is.
  • Egy serpenyőben olvassz fel 10 dkg vajat és tegyél bele 10 levél zsályát. Ha megpirulak a levelek szedd ki őket. Zúzz a vajhoz egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd. Kend be zsályás vajjal a kukoricacsöveket és grillrácson vagy seprenyőben süsd minden oldalát, amíg szépen megpirul.