Bár teljes a nyári színpompa a Bolvári Biokertben, már javában az őszre és a télre készülünk. Lassan elbúcsúzunk a nyári zöldségektől: már csak pár hétig lesz paprika, paradicsom és padlizsán, mert helyet kell teremtenünk az őszi-téli kultúráknak. Őszre a salátafélék, keleti levélzöldségek, karalábé, pakchoi, koriander és kapor, télire pedig a madársali, petrezselyemzöld, mángold és a sóska lett a napokban elvetve. Kiültettük az első kört a káposztafélékből is: a brokkoli, karfiol, kelkáposzta, leveles kel és fejes káposzta már egy ideje a bolhaháló alatt cseperednek. A befőzések is elindultak: idén a szokásos lecsó, zakuszka és padlizsánkrém mellett paradicsomsűrítménnyel és paradicsomlével is készülünk.
Mielőtt elbúcsúznánk tőlük, gyönyörködjünk még egy kicsit a nyár zöldségeiben:
Annyira azért nem kell szomorkodni, a nyári zöldségeket üvegbe zárva ősszel és télen is élvezhetjük majd.
Készül a padlizsánkrém Készül a lecsó Kész a paradicsomlé