Ha nem tudod mit kezdj a puhulásnak indult paradicsomaiddal, és unod már a lecsót, készíts Shakshukát, avagy izraeli lecsót. Nagyon finom reggelinek, ebédnek és vacsorának is.
Hozzávalók:
6 db St Pierre vagy Lucullus paradicsom
15 dkg póré
2 kisebb kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
római kömény
só, bors
olivaolaj
4 db tojás
kecskesajt
friss koriander
- A paradicsomokat mosd meg és egyben forrald fel annyi vízben, hogy ellepje. Ha kihűlt húzd le a bőrét és vágd fel kis darabokra.
- A pórét pucold meg és vágd kisebb darabokra, a kaliforniai paprikát is aprísd fel.
- Forrósítsd fel 3 ek olivaolajat és dinszteld meg benne a pórét és a paprikát.
- Add hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a paradicsomot és gyakran kevergetve főzd addig amíg a paradicsom teljesen szétmállik és alig marad leve.
- Fakanállal csinálj kis mélyedéseket a paradicsomtengerben és üsd rá a tojásokat a mélyedésekbe. Fedd le és takarék lángon főzd, amíg a tojások megkeményednek.
- Apróra vágott korianderrel, forrón tálald, de reszelhetsz rá kecskesajtot vagy fetát is.