Megosztunk veletek egy fantasztikusan finom reggelit, amit egy kicsi fesztiválon készítettünk a zöldségeinkből a napokban. A palacsintatészta tortillával is behelyettesíthető. A sóskából, levélcéklából és uborkából készült salátát itt görögdinnyével, málnával, ribizlivel és balzsamecettel bolondítottuk meg.
Hozzávalók
2 db palacsinta vagy tortilla
2 db tojás
6 db gomba
4 db lucullus paradicsom
1 csík haloumi sajt
A salátához:
1 marék sóska
1 marék levélcékla
1 db salátauborka
2 db tikka paradicsom
málna
ribizli
görögdinnye
olivaolaj
balzsamecet
- Készítsd el a salátát: mosd meg és szedd le a szárát a sóskának és a levélcéklának. Tépkedd kisebb darabokra. A paradicsomot, uborkát és dinnyét kockázd fel és keverj mindent össze egy tálban.
- Süss palacsintát a szokott módon, vagy melegítsd meg két db tortilla lapot seprenyőben.
- Egy serpenyőben pici olajon süss két db tükörtojást, mindkét oldalát. Süss két csík haloumi sajtot, a félbevágott gombafejeket és két db félbevágott paradicsomot is.
- Töltsd meg velük a serpenyőben lévő palacsintát, és hajtds rá a másik felét. Süsd egy picit mindkét oldalon. Majd ugyanígy a másikat is.
- Az előre elkészített salátát tedd a palacsinták mellé és hintsd meg kis olivaolajjal, balzsamecettel, málnával és ribizlivel.