Laktat, hűsít, isteni finom és egyszerű elkészíteni. A hűtés miatt fogyasztás előtt legalább 6 órával készítsd el.
Hozzávalók
4 db közepes cékla
1 db kicsi hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl kókusztej
3 db főtt tojás
3 db kovászos uborka
kovászos uborkalé
só
bors
- Hámozd meg, kockázd fel és öntsd fel a céklát kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
- Tedd hozzá a meghámozott hagymát és a fokhagymát egészben, sózd, borsozd és főzd meg amíg a cékla megpuhul.
- Ha már puha a cékla, botmixerrel pürésítsd, öntsd hozzá a kókusztejet, forrald még egy percig, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
- Ízesítsd a kovászos uborka levével és tedd hűlni a hűtőbe pár órára.
- Apróra vágott főtt tojással és kovászos uborkával tálald.