Certified Organic Production

Céklás-tonhalas rizottó kovászos uborkával

Idén nagyon jól sikerült a kovászos uborkánk: kenyér nélkül, krumplival erjesztettük, a szomszéd néni tanácsára. Az uborkákat nem vágtuk félbe, csak villával kilyukasztgattuk. Így pár nappal tovább tartott az érés, de megérte, mert mélyebb ízű, aromásabb lett az uborka, de mégis roppanós maradt, hála a krumpliban lévő keményítőnek. A cékla és a kovászos uborka nagyon jó barátok, ezért ebbe a receptbe is került belőle. Az új cékla nagyon gyorsan átfő, ennek a receptnek az elkészítése így kb 15 percet vesz igénybe.

Kaporral, fokhagymával és krumplival érlelt kovászos uborka

Hozzávalók:

25 dkg rizottó rizs
3-4 fej új cékla
2 gerezd fokhagyma
2 kis tonhalkonzerv
friss petrezselyemzöld
citrom
kovászos uborka
só, fehérbors
olivaolaj

  • Főzd meg a rizottó rizst kétszeres mennyiségű sós vízben.
  • A céklát hámozd meg és reszeld le nagy lyukú reszelőn. Sózd, borsozd, forgasd meg olivaolajban és serpenyőben süsd át gyakran kevergetve.
  • Add a rizshez a céklát, a tonhalat, az aprított petrezselyemzöldet és keverd jól össze, hogy a rizs rózsaszín legyen mindenhol.
  • Apróra vágott kovászos uborkával, pár csepp citromlével és friss petruszölddel meghintve tálald.