Reméljük nem unjátok még a sok újkrumplis receptet. Idén nagyon jól sikerült, és rengeteg van belőle, így mi szinte mindenhez újrkumplit eszünk mostanában. Nem ez a helyzet a spenóttal. Az április-májusi kononavírus okozta rendeléscunami miatt kimaradt egy-két kör vetés spenót, így nincs most saját egy darabig. Van viszont mángoldunk, a tökéletes spenót helyettesítő zöldség. Főzeléknek elkészítve senki nem fogja megmondani, hogy nem spenótból készült. A szárát is bele lehet tenni nyugodtan, csak picit tovább kell párolni, mint a leveleket.
Hozzávalók
300 g mángold
2 dl kókusztejszín
3 gerezd fokhagyma
bors
só
500 g újkrumpli
250 g spárga
rozmaring
olivaolaj
- Vágd össze a megmosott mángoldot és forró olajon dinszteld, először a szárát, majd a leveleket is. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát.
- Add hozzá a kókusztejszínt és botmixerrel pürésítsd.
- Szórd meg az újkrumplit a spárgát rozmaringgal, keverd össze sóval és olivaolajjal és 20 perc alatt süsd össze őket 200 fokon.