Ha megéhezün a Biopiacon a kedvenc ennivalónk mostanában az egyik árusnál kapható káposztás zöldséggolyó, amit 4-esével szoktunk tömni magunkba, annnyira finom. A káposztafélék szezonjának kellős közepén ezzel a recepttel szeretnénk nektek ötletet adni a fejes káposzta felhasználásához. Bármilyen fűszerezéssel finom, mi ehhez a recepthez indiai fűszereket használtunk, de pirospaprikával- köményel – friss petrezselyemzölddel is biztosan nagyon finom lesz.
Hozzávalók
1 kisebb fej káposzta
1 csokor sárgaréa
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
4-5 ek zabliszt, vagy amennyit felvesz hogy gyúrható legyen
só
kurkuma
curry
római kömény
A mártáshoz:
4-5 szál menta levele
1 pohár joghurt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
- A káposztát , a sárgarépát és az újhagymát aprítsd össze aprítógépben.
- Add hozzá a passzírozott fokhagymát, a fűszereket, a tojást és a lisztet és gyúrj belőle gombócokat, lapítsd egy kicsit, hogy gyorsabban átsüljön és kevés olajban süsd ki. Vigyázz, hogy ne legyen túl forró az olaj. Inkább kis lángon süsd hosszabb ideig.
- Aprítsd fel a mentát és keverd el a joghurtban. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát. A kisült golyókat ebbe mártogasd.