Ehhez a recepthez végre az összes zöldséget a kertből szedtük. A piacon és a Biofalón is már kapható tőlünk karfiol, újkrumpli, újhagyma és koriander és a saját cukkini is érkezik hamarosan. Az idei legelső darabot ehhez a recepthez használtuk fel. Hogy izgalmasabbá tegyük kicsit, indiai fűszerekkel bolondítottuk meg a zöldségeket, a végén pedig reszeltünk rá kecskesajtot. Köretként is jó, de önmagában is tökéletesen helytáll.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 db cukkini
1 csomag újhagyma
20 dkg újburgonya
1 csomag koriander
3 gerezd fokhagyma
currypor
kurkuma
római kömény
olivaolaj
só, fehérbors
kecskesajt
- Mosás után a karfiolt szedd rózsákra, az újkrumplit kockázd, a cukkinit és az újhagymát karikázd. Semmit nem kell hámozni, szerencsére. 🙂
- Tedd egy tálba, add hozzá a curryport, kurkumát, római köményt, passzírozott fokhagymát, sót és a borsot, olivaolajat, aprított koriandert és kutyuld jól össze. A fűszerekből használj ízlés szerinti mennyiséget.
- Tedd egy jénai tálba és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig lefedve, majd vedd ki a sütőből, reszeld rá a kecskesajtot és süsd további 15 percig fedő nélkül, hogy a leve kicsit elpárologjon.