Certified Organic Production

Rakott kel vöröslencsével, kapros joghurttal

Mi már javában teszteljük az újonnan termett zöldségeinket, amik még nincsenek is fent a webshopon, és a piacon sincsenek velünk, mert még kicsik. Körülbelül egy – két héten belül érkezik a kelkáposzta, az újkrumpli és a kapor is, és persze még sok minden más, de ma ezekből rittyentettünk egy finom fúziós, magyar-indiai ebédet. Lilla nincs nagyon oda a keleti fűszerekért, de a krumplit és a kapros joghurtot szereti, ezért neki spárgás újkrumplit sütöttünk a kapros joghurtszószhoz. A jénai egy étkezés alatt szinte teljesen kiürült, mindenki elégedetten és teli hasal távozott az étkezőasztaltól.

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
15 dkg reszelt sárgarépa
1 bögre vöröslencse
1 dl paradicsomszósz
1 bögre barnarizs
3 gerezd fokhagyma
1 kk római kömény
1 kk currypor
1 cs koriander
1 cs kapor
1 pohár tejföl
1 pohár joghurt

kókuszolaj

  • A barnarizst főzd meg sós vízben.
  • A kelkáposztát szedd leveleire, mosd meg és tedd forrásban lévő sós vízbe 5 percre.
  • Pirítsd meg az apróra vágott hagymát kókuszolajon, add hozzá a reszelt répát, a római köményt, és a vöröslencsét és öntsd fel 1 bögre vízzel.
  • Sózd, curryzd és öntsd hozzá a paradicsompürét és gyakran kevergetve főzd, amíg a lencse megfő.
  • Keverd hozzá a főtt barnarizst, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott koriandert.
  • Kókuszzsírral kenj ki egy jénait és béleld ki a kelkáposztalevelek felével. Tedd rá a lencsés – rizses keveréket, majd takard be a maradék levelekkel.
  • Kend be tejföllel a tetejét és süsd letakarva 190 fokon kb 1 órát.
  • Keverj össze 2 dl natúr joghurtot friss, apróra vágott kaporral, 1 gerezd fokhagymával és egy csipet sóval és ezzel tálald.