Certified Organic Production

Rozsos lepény spenóttal és túróval

Nincs a boltban élesztő? Sehogy sem akar beindulnia kovász? Családunk kedvenc reggelije mostanában ez a kovász és élesztő nélküli lepény. Jól helyettesíti a kenyeret, gyorsan elkészíthető, laktató és finom. Spenóttal és túróval teljes értékű reggeli, de ebédnek és vacsorának is megállja a helyét.

Hozzávalók:

A lepényhez:
6 ek rozsliszt
6 ek barna rizsliszt
5 ek olivaolaj
1-2 deci hideg víz
Napraforgó olaj a sütéshez


A feltéthez:
20 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
4 ek túró
só, bors
kókuszzsír

  • Gyúrd össze a hozzávalókat annyi vízzel, hogy könnyen formázható tésztád legyen.
  • Őszibaracknyi adagokat nyújts ki kilisztezett deszkán kb fél centi vastagra. Szilikon ecsettel olajozd be az egyik oldalát, tedd bele az olajos felével lefelé egy serpenyőbe és közepes lángon süsd aranybarnára.
  • Miközben sül, a tetejét is kend be napraforgó olajjal, majd fordítsd meg és a másik felét is süsd meg.
  • Mosd meg és vágd fel kisebb darabokra a spenótot.
  • Fonnyaszd meg 1 ek kókuszolajon. Sózd, borsozd, tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha megfőtt, keverd hozzá a túrót.