Certified Organic Production

Céklás kölesfasírt sült batátával, orientál salimixxel

Ha nem tudod mit kezdj az előző napról megmaradt kölessel, rizzsel, hajdinával, akkor csinálj belőle fasírtot. Keverj hozzá egy kis reszelt idényzöldséget – ebben az esetben céklát, de jó sárgarépával vagy batátával is – és máris kész a fejedelmi lakoma.

Hozzávalók

20 dkg főtt köles
2 kisebb cékla
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 kk kömény
só, bors
olaj a sütéshez
4 ek liszt
Körethez:
1 kg batáta
200 g orientál salimix
balzsamecet
olivaolaj

  • Pucold meg a batátát, vágd kis kockákra, önts rá 2 ek olivaolajat, sózd, és 180 fokon süsd, amíg megpirul. (kb 20 perc)
  • Amíg a batáta sül, hámozd és nagy lyukú reszelőn reszeld le a céklát, aprítsd fel a lilahagymát, sózd, borsozd, add hozzá a köményt és 1 ek olajon párold, amíg megpuhul. (kb 10 perc)
  • Keverd a főtt köleshez a céklás keveréket, add hozzá a felaprított petruszöldet, a zúzott fokhagymát, a tojást és a lisztet. Csinálj belőle fasírtokat és kicsi forró olajban süsd ki őket, úgy, hogy mindkét oldalukon megpiruljanak.
  • Friss, balzsamecetes orientál mixxel tálald.