Hozzávalók
150 g fehér bab
500 g vajtök
150 g toszkán vagy fodros kel
1 db póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek parmezánsajt, vagy sörélesztő
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
3 db babérlevél
2 ek olaj
Só, bors
- Áztasd be a babot pár órával főzés előtt.
- Dinszteld a felaprított póréhagymát 2 ek olajban. Add hozzá a babot és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd 30 percig.
- Add hozzá a felkockázott sütőtököt, a kakukkfüvet, rozmaringot, babérlevelet, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Ha szükséges pótold a vizet és főzd, amíg a sütőtök megpuhul.
- Szedj ki 2 bögre levest, turmixold le és öntsd vissza a többihez.
- Mosd meg a toszkán kelt, szabadítsd meg a szárától, egészen a levél belsejéig, és vágd (vagy tépd) kisebb darabokra. Add hozzá a leveshez és forrald még 5 percig.
- Parmezánnal vagy sörélesztővel megszórva tálald.