A pasztinák egy édeskés, kicsit mogyorós ízű, magas keményítőtartalmú téli zöldség. Azért ilyen édes, mert a fagyok beállta után szüretelik, így a benne lévő keményítő cukorrá alakul. Gyömbérrel és kardamonnal megbolondítva elképesztően finom, gyorsan elkészíthető, melengető levest lehet főzni belőle.
Hozzávalók
500 g pasztinák
1 közepes vöröshagyma
bio ételízesítő
gyömbér ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
kardamom
olaj
só, bors
aszalt áfonya, pirított törökmogyoró a díszítéshez
- Pucold és aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Mosd meg jól a pasztinákot, de nem kell megpucolni.
- Dinszteld a hagymát 3 ek olajon, majd dobd hozzá a gyömbért, zúzott fokhagymát , kardamomt, ételízesítőt és a pasztinákot és pirítsd egy pár percig gyakran kevergetve.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzd amíg megpuhul.
- Botmixerrel pürésítsd.
- Aszalt áfonyával és pirított mogyoróval díszítve tálald.