Certified Organic Production

Paradicsomos fehérbab sült gombával

Hozzávalók

250 g fehérbab
2 fej vöröshagyma
1 üveg bio paradicsomlé (750ml)
babérlevél
3 gerezd fokhagyma
só, bors
koriander
petrezselyemzöld
1/2 kg barna csiperke gomba


  • A fehérbabot áztasd be egy éjszakára, majd öntsd le róla a vizet és tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje.
  • Forrald 5 percig, majd öntsd le róla a vizet. Adj hozzá babérlevelet, és főzd addig, amíg megpuhul. Ez a babtól függően eltarthat egy darabig. (1-1,5 óra)
  • Vágd fel csíkokra a vöröshgamyát és dinszteld meg úgy olajon, hogy egy picit megpiruljon.
  • Add hozzá a babot, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a paradicsomlevet. Ha elforr alóla a lé, öntsd fel vízzel és ezt ismételd, amíg szépen összefő az összes hozzávaló. A vége fele add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és koriandert.
  • Vágd ketté a gombákat, tedd egy tepsibe, locsold meg olivaolajjal és süsd meg 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt.
  • Kuszkusszal, bulgurral vagy rizzsel tálalva a legjobb.