Certified Organic Production

Julcsi

A tudatos, szezonális táplálkozás világába Angliában csöppentem, ahol 6 évig éltem. Az utolsó években egy londoni gasztropiacon, a Borough Marketen önkénteskedtem egy helyi biozöldség kertészet standján. Ekkor jött a kihívás: az el nem adott, jórészt számomra ismeretlen zöldségekből bőségesen vihettem haza munkámért cserébe, viszont fogalmam sem volt róla mit kell kezdeni velük. Meg kellett tanulnom ezeket a csodás alapanyagokat – mint például mángold, lila brokkoli, mindenféle színű koktélparadicsomok – úgy felhasználni, hogy lehetőleg semmi se vesszen kárba.

A tudatos táplálkozás és az egészséges életmód vonalán hazatérésem után pár évig jógát oktattam, és vendéglátóhelyeknek készítettem különböző egészséges finomságokat. Csabával 2014-ben kezdtünk bele az ökológiai gazdálkodásba, és terményeink értékesítésére megalapítottuk a Biofaló Bevásárlóközösséget, amely 2 év kihagyással 2022-ig működött. Hírleveleinkben minden héten új recepttel jelentkeztünk, így gyűlt össze az évek során egy szezonális, kertészetünkben éppen megtalálható zöldségek által inspirált receptgyűjtemény.

A Bolvári Biokertben az értékesítés mellett a feldolgozásért vagyok felelős. Feldolgozott termékeimnek (lecsó, zakuszka, savanyúkáposzta, kimchi, paradicsomlé) számos rajongója lett az évek során. A Bolvári Biokert teendői mellett a 3 órás kert-nél webshop asszisztensként, az Agri Kultinál pedig kutatási asszisztensként dolgozom.