Egy brutálisan forró nyár után végre beköszöntött az ősz, a kedvenc évszakom. A levegő felfrissült és újra van kedvem főzni, méghozzá legfőképp saját alapanyagokból. Még a paradicsomlé is saját, pedig idén nem termesztettünk paradicsomot és emiatt a befőzés is elmaradt, de maradt még pár üveg a tavalyiból.
Hozzávalók:
1 db póré
2 db közepes sárgarépa
2 db zöld kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
fél bögre vöröslencse
2 dl víz
500 ml paradicsomlé
korma curry por
1 bögre bulgur
2 dl kókusztejszín
friss koriander
só, bors
olaj
- Mosd meg és vágd fel apró kockákra a sárgarépát és paprikát, a pórét pedig vékony csíkokra.
- Egy serpenyőben forrósíts fel 2 ek olajat és forgasd át rajta a pórét.
- Add hozzá a kis kockákra vágott répát és paprikát és közepes lángon, gyakran kevergetve párold kb 5 percig.
- Add hozzá a megmosott vöröslencsét és a bulgurt és öntsd fel vízzel. Főzd közepes lángon, amíg felforr, majd kis lángon, amíg a lencse és a bulgur felszívja a vizet.
- Öntsd hozzá a paradicsomlevet és a kókusztejszínt is és párold, amíg a bulgur és a vöröslencse is megpuhul. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
- Apróra vágott friss korianderrel tálald.