Certified Organic Production

Joghurtos lilakáposzta – sárgarépa saláta

Hozzávalók

300 g lilakáposzta
200 g sárgarépa
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só, bors ízlés szerint
2 ek bivaly joghurt (Virágoskút)
3 ek tejföl

  • A lilakáposztát gyaluld le, a sárgarépát hámozás után kis lyukú reszelőn reszeld le.
  • A lilakáposztát sózd meg és hagyd állni, amíg levet enged.
  • A vékonyra vágott lilahagymát sózd meg, facsard rá a citrom levét és hagyd állni 5 percig, majd add hozzá a zöldségekhez.
  • A joghurtot, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a borsot keverd ki egy tálban és add hozzá a zöldségekhez.
  • Főtt bio tojással (Éden Major), kovászos biokenyérrel (Pipacs Pékség) és pirított napraforgómaggal megszórva tálaltuk.