Certified Organic Production

Paradicsomos burgonyafőzelék zöldségfasírttal (gm, lm, v)

Hozzávalók:

70 dkg piros kifli burgonya
4 db babérlevél
só, bors
1/2 kk őrölt kömény
0,5 l paradicsomlé
1 tk pirospaprika
3 ek kukorica vagy tápiókakeményítő

Zöldségfasírthoz:
30 dkg sárgarépa
30 dkg petrezselyemgyökér
150 g mángold
fél csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek kukorica vagy tápióka keményítő
3 ek útifűmaghéj vízben áztatva
olaj a sütéshez
só, bors

  • A hámozott és darabokra vágott kiflikrumplit tedd fel egy lábasban főni annyi vízben, hogy ellepje. Add hozzá a babérlevelet , az ízlés szerinti sót, borsot és főzd puhára.
  • A paradicsomléhez add hozzá a keményítőt, a köményt és a pirospaprikát és keverd csomómentesre. Keverj hozzá 1 merőkanál vizet a krumpli főzővizéből, add hozzá a krumplihoz és forrald fel újra.
  • Vegán tejföllel és aprított újhagymazölddel tálald.

    Fasírt elkészítése
  • A fasírthoz reszeld le kis lyukú reszelőn a répát és a gyökeret. Az újhagymát, a fokhagymát és a mángoldot aprítógépben aprítsd krémesre, és keverd hozzá a reszelt zöldségekez.
  • Az útifűmaghéjat keverd el egy bögre vízben és add hozzá a zöldségmasszához. Keverd bele a keményítőt, a sót és a borsot is.
  • Evőkanálnyi adagokban, kanállal kicsit lelapítva süsd ki forró olajban.