Certified Organic Production

Sült lilaburgonya zöldbabbal, gombával és zsályával

Január vége van, a tél legfogcsikorgatóbban hideg időszaka. Ilyenkor nemcsak levesek, hanem sütőben sült ételek is gyakrabban kerülnek terítékre. A sütőben sült ételek hátránya, hogy időigényes az elkészítésük, sokat kell pucolgatni vagy például a rakott ételeknél a hozzávalókat elő kell főzni, plusz még a sütési idővel is számolni kell. Ez a recept azért zseniális, mert nemcsak szemet gyönyörködtető, finom és tápláló, hanem viszonylag kevés pepecseléssel (15 perc) elkészíthető, így csak a sütési időt kell tudni kivárni (45 perc).

Hozzávalók:

70 dkg lilaburgonya (mi 0,5 kg lila és 0,2 kg sárga burgonyából készítettük, hogy a kislányunk is egyen belőle)
40 dkg fagyasztott zöldbab
25 dkg barna csiperke gomba
3 gerezd fokhagyma
1/2 kk rozmaring
10 levél zsálya
2 ek olivaolaj
só, bors
citrom leve

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Mosd meg és negyedeld a burgonyákat. Egy tálban keverd össze 1 ek olivaolajjal, sóval és borssal, majd öntsd át egy hőálló tálba úgy, hogy egy rétegben legyen. Süsd magában 20 percig.
  • A zöldbabot áztasd egy percre meleg vízbe, majd csepegtesd le róla a vizet. Add hozzá a másik evőkanál olivaolajat, a zúzott fokhagymát, zsályát, rozmaringot, sózdb, borsozd, locsold meg citromlével, keverd jól össze és keverd hozzá a krumplihoz. Süsd további 20 percig.
  • 20 perc után keverd hozzá a megmosott, félbevágott csiperke gombát és süsd az egészet további 15 percig.
  • Mi grillezett csirkemellcsíkokkal ettük, de önmagában is megállja a helyét.