Hozzávalók:
1 db zeller
2 db petrezselyemgyökér
1/2 póré
5 dl alaplé (legyen mindig a fagyasztóótokban, mert sokkal finomabbak a krémlevesek, ha alaplével készülnek)
só (ha sós az alaplé kihagyható)
fehérbors
1 dl tejszín vagy növényi tejszín
fél csokor petrezselyemzöld
1 ek vaj / zsiradék
pirított zsemlekocka
- Mosd meg és kockázd fel a pórét. A zellert és a petrezselyemgyökeret hámozd és kockázd fel.
- Hevíts olajat egy lábosban és gyakran kevergetve párold meg a pórét.
- Add hozzá a zellert és a petrezselyemgyökeret, pirítsd pár percig gyakran kevergetve, ha szükséges pici vizet önts alá, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a fűszereket.
- Forrald, amíg minden zöldség megpuhul (kb 30 perc). Add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és botmixerrel pürésítsd.
- Tedd vissza a tűzre és keverd hozzá a tejszínt. Pár perc forralás után vedd le a tűzről.
- Pirított zsemlekockákkal tálald.