Certified Organic Production

Gyömbéres pisztrángfilé pak choyjal

Ezt a receptet a kertben zöldellő pak choy ágyás és a Mezei Elmira / Bartha Ákos féle Alacsony FODMAP étrend c. könyv egyik receptje ihlette, csak ott lazaccal, mi pedig pisztránggal készítettük.

Hozzávalók:

4 db bőrös pisztrángfilé
só, bors
kókuszzsír
15 g gyömbér
1/4 csokor petrezselyemzöld
1 ek pirított szezámolaj
fél citrom leve
2 fej pak choy
főtt jázmin rizs

  • Sózd és borsozd a pisztrángfiléket.
  • Egy serpenyőben olvassz fel kókuszzsírt, a halszeleteket pedig bőrös felükkel lefelé süsd benne 3 percig.
  • Önts hozzá egy kevés vizet, majd letakarva párold, amíg a közepe is átsül.
  • Amikor már majdnem átsült tedd hozzá a felaprított gyömbért és petrezselyemzöldet és a szezámolajat.
  • Mosd meg és vágd ketté a pak choyt. Melegíts fel serpenyőben egy kevés kókuszzsírt és tedd bele a kettévágott pak choyokat vágott felükkel lefelé. Lefedve párold kb 5 percig.
  • A halfiléket és a pak choyt citrom levével meglocsolva, főtt rizzsel tálald.