Certified Organic Production

Madársaláta vetés hamis magágyba

A madársaláta vetése igazi kihívás. Akkor kell vetni, amikor még meleg van, hogy októberre kész legyen. Lassan csírázik és lassan nő, a gyomok viszont ilyenkor akár 5 centit is nőnek naponta, ezért mielőtt elvetjük a madársaláta magokat, ki kell keleszteni a magágyban rejtőzködő gyommagokat. Ilyenkor két hamis magágyat is készítünk, mielőtt bevetnénk a madársalit. Nem bolygatjuk mélyen az ágyást, csak a felső pár centimétert. Ez úgy történik, hogy elgereblyézzük, megkapáluk a magágyat, mintha vetnénk, utána pedig intenzíven öntözzük. Amikor 1 hét -10 nap múlva kinőnek a gyomok, újra átkapájuk, elgereblyézzük, megint öntözzük, megint várunk 10 napot és megint átkapláljuk és utána vetjük bele a madársalit. Így is marad benne gyommag, de annyi előnyt adunk neki, hogy egy kézi gyomlálással meg lehet csinálni a madársalátát.

Ágyáselőkészítés tolikapával madársalátának

Íme az elkészült a vetés az elégedetten fagyizó kertésszel. Egy ágyás 5 sorból áll.

További érdekességek a farmról:

Hamarosan érkeznek a saláták is: radicchio, mini római, fodros.