Sokan gondolkodóba esnek, ha cukkini kerül eléjük, mit is lehetne belőle rittyenteni mondjuk a rántott cukkinin vagy a cukkini lapcsánkán kívül, amit sütögessen a franc a nyaralás alatt, vagy a cukkinifőzeléken kívül, amihez most túl meleg van és bár hidegen-joghurtosan-kaprosan kánikulakompatibilissé lehet tenni, de most inkább ezt is hagyjuk. Ez itt egy pofonegyszerű, villámgyors elkészítési módja a cukkininek, és tényleg tisztára hasonlít a tésztára. Ezzel a gombás paradicsomos szósszal és a reszelt sajttal egy könnyű, nem túl laktató nyári fogás lett belőle. Ha laktatóbbat szeretnénk, akkor ajánlott valamilyen magas fehérjetartalmú szószt készíteni mellé.
Hozzávalók:
Fél kiló cukkini
1 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
só
bazsalikom
- Mosd meg a cukkinit és hámozókéssel hasíts belőle vékony csíkokat hosszában.
- Forrósítsd 1 ek vajat és pirítsd meg rajta a zúzott fokhagymát.
- Dobd rá a cukkini csíkokat, pici só mehet hozzá, de ne sok, nehogy levet engedjen.
- Forgasd meg párszor, kb 1-2 perc elég neki és már tálalhatod is a szósszal, apróra vágott bazsalikommal.