A csúcsos fejes káposzta, a tavaszi fejes káposztákhoz hasonlóan zsengébb, lazább szerkezetű, roppanós, de kissé kevésbé édes, mint az őszi, tárolásra termesztett fajták. Emiatt elkészítése is kevesebb időt vesz igénybe: pár perc forró zsíradékban kevergetés, vagy párolás elég neki, ahogyan a zsenge zöld spárgának is, ezért ez a fogás a rohanósabb napokon is ideális ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók:
1/2 kg csúcsos káposzta
250 g spárga
1 bögre jázmin rizs
földimogyoró olaj
édes chiliszósz és vagy szójaszósz
fél citrom leve
fokhagyma
só
bors
- A káposztát vágd félbe, vágd ki a torzsáját és csíkozd fel.
- A spárga fás végét (1-2 cm) vágd le, a többit vágd fel 3 centis darabokra.
- Főzd meg a rizst.
- Forró olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát és dobd rá a zöldségeket.
- Gyakran kevergetve pirítsd a zöldségeket, amíg megpuhulnak. Ha le akarna égni, löttyints rá vízet.
- Ha megpuhult minden sózd, borsozd, add hozzá a kifacsart citromlevet, a szószokat és a főtt jázminizzsel összeforgatva tálald.