Lehet a látvány nem annyira lenyűgöző, de nálunk még a szuper finnyás, válogatós 3 éves is nyelte, mint kacsa a nokedlit. Mi búzaliszt mentesen készítettük, de ha még így még így is ennyire remekül sikerült, akkor bármilyen liszttel jól fog működni.
Hozzávalók:
30 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1/2 cs petrezselyemzöld
30 dkg zabliszt vagy amennyit felvesz
2 ek világos rozsliszt
só
bors
olivaolaj
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A spenótot mosd meg, csepegtesd le és cutterrel aprítsd fel.
- Add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselyemzöldet.
- Keverd hozzá a lisztet, annyit, hogy sűrű masszát kapj.
- Olajozz ki egy tepsit és szaggass bele evőkanálnyi kupacokat a masszából. Lapogasd el a kupacokat, hogy könnyebben átsüljenek a fasírtok.
- Süsd 20 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg őket és süsd további 20 percig a másik oldalát is.
- Párolt spárgával, sült batátával, salátával tálald.