Certified Organic Production

Vérnarancs és sült cékla rukkolaágyon

A héten elkezdődött a böjtidőszak, és a tavaszi tisztítókúrák ideje is itt van hamarosan, ezért húsvétig minden héten egy diétás, mégis laktató receptet találhattok a blogon. Néhány hete már megosztottunk egy narancsos saláta receptet a hírlevélben, ami nagyon megihletett bennünket. Mivel a héten a vérnaracs is felkerült a webshopra, ezért íme egy újabb izgalmas, narancsos saláta recept.

Hozzávalók:

2 db közepes cékla
2 db vérnarancs
80 g rukkola
feta sajt
pisztácia vagy dió
balzsamecet
olivaolaj

  • A céklát hámozd, kockázd fel és süsd meg sütőben.
  • A vérnarancsot hámozd meg, vágd félbe, majd szeleteld fel.
  • A fetát kockázd fel.
  • Két tányéron oszlasd el a rukkolát, rétegezd rá a vérnrancsot, a sült céklát és a feta sajtot.
  • Dióval vagy pisztáciával megszórva, olivaolajjal és balzsaemecettel meglocsolva tálald.

Forrás: https://www.carolinescooking.com/beetroot-and-blood-orange-salad/