Certified Organic Production

Month: March 2022

Káposztafélék kiültetve

A igazi tavaszi időnek köszönhetően végre megkezdhettük a palánták kiültetését. Kiültettük az összes káposztafélét: brokkoli, karfiol, kelkáposzta, lilakáposzta, karalábé kerültek ki szabad ég alá. A képek közvetlenül kiültetés után készültek, a palánták azóta be lettek takarva bolhahálóval. A hét közepétől várható nagyobb esőzésektől azt reméljük, hogy szépen fejlődnek majd a kinti vetések is. Alig várjuk,

Spenótos borzaska (gm)

Ha nem tudod mit kezdj a hűtő aljában felgyülemlett gyökérzöldségekkel, és kellene a spenóthoz is valami ötlet a spenótos tésztán, zöldturmixon, főzeléken kívül, akkor készítsd el ezt a csodás borzaskát. Van benne sárgarépa, póré, petrezselyemgyökér, pasztinák és spenót is, így teljes mértékben kipipálható a szezonalitás. Hogy még nagyobb kedvet csináljunk hozzá, egy kis sajtot is

10 érv a bio mellett

Egyre nő az igény az egészéges élelmiszerekre és egyre többen kíváncsiak arra, hogy a megvásárolt élelmiszer honnan származik és milyen körülmények között lett előállítva. A bioélelmiszerek fogyasztása mellett rengeteg érv szól, mi ezt most leszűkítettük a 10 legfontosabbra. Perzisztens növényvédő szerekBioélelmiszerek fogyasztásával csökkenthetjük a perzisztens (sokáig jelen lévő) növényvédőszer mennyiségét az étrendünkben, környezetünkben és talajainkban.