Certified Organic Production

Month: December 2021

Zsályás sárga cékla és körtekrémleves pirított dióval

Hozzávalók: 3 db közepes sárga cékla3-4 db érett körte1 gerezd fokhagyma1 kisebb sárgarépa100 g zellergumó1/2 póré10 levél zsálya1 kk kakukkfű1/2 kk fahéj 2 ek vajfél liter víz vagy zöldség alaplé 1/2 dl száraz fehérborsótejszín vagy növény tejszínpirtott dió a díszítéshez Kockázd fel a megmosott pórét és tedd fel pirulni egy lábasban olvasztott vajban a megmosott

Narancsos, fetás toszkán kel saláta pirított mandulával

Hozzávalók: 1 csokor toszkán leveles kel2 db narancs1 csokor újhagyma1 marék mandulafetasajtbalzsamecetolivaolaj Mosd meg a leveles kelt, távolítsd el a szárát és tépkedd falatnyi darabokra. Mosd meg az újhagymát, vágd ketté mindet hosszában, majd keresztben két centis darabokra. Hámozd meg a narancsot és vágd először karikákra, majd kockázd fel a karikákat. A mandulákat vágd ketté

Paradicsomkrémleves gyökérzöldségekkel

A héten volt szerencsém betekintést nyerni, hogyan készül kislányom ovijában a paradicsomleves. Meglepődtem, amikor az alapanyagok között gyökérzöldségeket fedeztem fel: sárgarépát, zellert, pasztinákot és petrezselyemgyökeret. Miután elkészült a leves és – az óvónők bevallása szerint – az utolsó cseppig el is fogyott mind, mindent megértettem: ezzel a recepttel jelentős mennyiségű főtt zöldséget juttathatunk a gyerekek