Certified Organic Production

Month: September 2021

Hagyományos kézi vetés

Megérkezett az ősz, mi pedig számoljuk fel a paradicsom, padlizsán, paprika ágyásokat, hogy helyet csináljuk a téli terményeknek: a zöldfűszereknek és zöld leveleseknek. Ebben a posztban a hagyományos kézi vetés fázisait mutatjuk be egy koriander ágyáson. Bár egy árutermelő gazdaságban nem a leghatékonyabb módszer a kézi vetés, mi nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden dolgozó ügyesen

A világ legfinomabb almáspitéje

Ezt a receptet a fenti címszóval külte át egy barátnőm, és mivel pont volt itthon a webshopon is kapható savanyú Sirius zöldalmából, megsütöttem a hétvégén a Máltáról hozzánk látogató barátainknak. A fogadtatás alapján megerősíthetjuk, hogy a fenti címszó teljes mértékben helytálló, ugyanis a “rohadt finom”, “amazing”, “really tasty”, “brutálisan jó” szavak kísértetében a pite rendkívül

Gyömbéres pisztrángfilé pak choyjal

Ezt a receptet a kertben zöldellő pak choy ágyás és a Mezei Elmira / Bartha Ákos féle Alacsony FODMAP étrend c. könyv egyik receptje ihlette, csak ott lazaccal, mi pedig pisztránggal készítettük. Hozzávalók: 4 db bőrös pisztrángfilésó, borskókuszzsír15 g gyömbér1/4 csokor petrezselyemzöld1 ek pirított szezámolajfél citrom leve2 fej pak choyfőtt jázmin rizs Sózd és borsozd