Certified Organic Production

Month: July 2021

Sült lucullus paradicsom

A Lucullus típusú paradicsomok pompás íze sütve érvényesül a legjobban. Tömör állagának köszönhetően ez a fajta paradicsom nem esik szét a sütéstől. Percek alatt elkészíthető és nagyon passzol hozzá a grillsajt, friss kecskesajt és a bazsalikom. Hozzávalók: 5 db lucullus paradicsomolivaolajbazsalikomsóbors A paradicsomokat 4 felé vágjuk és forró olajban minden oldalát aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk,

Kápia, padlizsán, paradicsom = befőzés

Nagyon jól sikerült idén a padlizsán, szépen pirosodik a kápia, bőséges a paradicsom és TV paprika termés is, ezért idén először már július közepén megkezdtük a befőzést a Bolvári Biokertben. A padlizsánkrém a héten már fel is került a webshopra és érkezik hamarosan a zakuszka, a lecsó és a paradicsomlé is.

Hideg, joghurtos uborkaleves

Tökéletes leves kánikulai napokra, mert főzés nélkül, 10 perc alatt elkészthető, és az összes hozzávalója hűsítő hatású. Hozzávalók: 0,5 kg salátauborka vagy kígyóuborka2 gerezd fokhagyma0,5 liter natúr joghurt1 ek olivaolajfél citrom levesóborskapor vagy menta Reszeld le az uborkát, sózd meg és hagyd állni 10 percig, hogy levet engedjen. Ha salátauborkából készíted, akkor hámozni is kell.

Kezdődnek a másodvetések

Elérkezett a másodvetések ideje a Bolvári Biokertben. A szabadföldi kert nagy része kiürülve várja, hogy új életnek adjon helyet. De nincs okunk szomorkodni a másodvetésű terményekre várakozva, ugyanis a paradicsom, a padlizsán és a paprikafélék is nagyon jól sikerültek és ha a természet is úgy akarja, bőven lesz belőlük őszig. Ezeken kívül folyamatosan terem a

Érkeznek a nyári zöldségek

Megérkeztek kertünkbe a nyári zöldségek: salátauborka, cukkini, kaliforniai és TV paprika, padlizsán, lila és sárga zöldbab, malabár spenót és érik már a paradicsom is, de azt majd csak a jövő héten kezdjük szüretelni. A salátauborkát futtatás nélkül is lehet termeszteni. Ilyenkor a termése a földön fekszik, ezért természetes, hogy fehéres a hasa. Ízre – szerintünk