Certified Organic Production

Month: June 2021

Kapros édeskömény krémleves

Hozzávalók: 2 db édeskömény1 db póréhagyma2 gerezd fokhagymafél csokor kaporvíz vagy zöldségalaplésófehérborsvaj vagy más zsiradékmenta a díszítéshez A pórét és az édeköményt mosd meg és kockázd fel. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, add hozzá zúzott fokhagymát, a pórét és a kaport. Kevergesd pár percig, majd add hozzá az édeköményt és öntsd fel vízzel vagy

Sajtos tejfölös sült karfiol

Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl tejföl2 ek vaj2 db tojás10 dkg reszelt sajtkaporúj fokhagymasóbors A karfiolt szedd rózsákra, tedd fel sós vízben főni, forrald kb 5 percig. Szűrd és csepegtesd le. A tejföld keverd össze az olvasztott vajjal, az apróra vágott kaporral, a fokhagymával, a tojással, a sóval és a borssal. Vajazz ki egy hőálló