Certified Organic Production

Month: January 2021

Évkezdés a Bolvári Biokertben

Eddigi pályafutásunk legnehezebb telén vagyunk túl. November – decemberben nagyon kevés volt a napsütés, ezért a legtöbb ágyásról egyszer sem tudtunk szüretelni. Mint eddig már sokszor, idén januárban is felmerült bennünk, meddig folytassuk a termelést ebben a formában tovább. Elindítsuk az évet ilyen bizonytalan lábakon állva? Fúrt kutunk még mindig nincs, tavaly kétszer próbálkoztunk fúrással,

Édeskömény és kínai kel curry

Ahogy megérkezett az igazán hideg, úgy kívánjuk meg egyre gyakrabban a curryt. Ez a recept is bizonyítja, hogy bármilyen zöldségből lehet curryt készíteni, a hangsúly a fűszerezésen van. Curry, kurkuma, római kömény, gyömbér az alapja, de ha van otthon görögszénamag, vagy más ázsiai fűszer nyalánkság, ezekkel is bátran lehet kísérletezni, csak izgalmasabb lesz a végeredmény.

Kimchi, másképpen

A fermentálható zöldségek közül káposztát szoktunk savanyítani eladásra, mert azt egyszerű nagy mennyiségben elkészíteni, és sokan ismerik és szeretik. Itthon, magunknak viszont ennél izgalmasabb dolgokkal is szoktunk kísérletezni. Itt van például ez a saját értelmezésű kimchi, amibe sokszor olyan zöldségek kerülnek, amik épp megmaradtak a piacról. Az eredeti recept szerint kínai kel, sárgarépa, japán retek