Certified Organic Production

Month: November 2020

A keserű az új édes!

Az ájurvéda szerint a tökéletes egészség alapja, hogy mind a hatféle íz jelen legyen táplálkozásunkban. Ennek ellenére a kesernyés ízt nagyon sokan elutasítják, pedig rendkívül jó hatásal van az emésztőrendszer és a máj működésére is. Ha nemcsak az egészséges táplálkozás vezérel, de netalántán szereted az izgalmas gasztronómiai kalandozásokat a megszokott ízeken túl, akkor bátran próbáld

Kint és bent a Bolvári Biokertben

A tegnapi erős fagy után körbenéztünk a szabadföldön és a fóliákban. Mivel már volt egy pár kisebb fagy, a növények már megedződtek és jól bírták a -5 fokot. Áttelelő hagyma fóliában és szabadföldön: Áttelelő spenót kint és bent:

Céklával párolt lilakáposzta

Ez a recept a hagyományos párolt lilakáposzta cukormentes változata. Édes ízét a cékla és a modenai balzsamecet adja, hozzáadott cukrot egyáltalán nem igényel. Lilahagyma is kerül bele, így három különböző féle lila színű zöldség alkotja. A lila zöldségek és gyümölcsök előnye, hogy antocianinokat, nagyon erős antioxidánsokat tartalmaznak, melyek jótékony hatásai többek között, hogy csökkentik a

C’mon baby leaf!

Ha salátáról van szó, akkor a legtöbben a kicsit édeskés ízű és roppanós jégsalátára vagy a fejes salátára gondolnak, pedig léteznek ezeknél egészségesebb, magasabb tápértékű salátafélék is. Ilyen például a bébi pakchoi, bébi spenót, bébi rukkola, bébi mángold, és a népszerű mesclun és orientál salimixek is bébi salátalevelekből állnak. A zöld levelesek bébi verziója négy