Certified Organic Production

Month: October 2020

Vajas-parmezános tarlórépa püré

Remekül helyettesíti a krumplipürét, de sokkal kisebb a szénhidráttartalma, ezért diétákba könnyebben beilleszthető. Válaszd a közepes vagy kis méretű tarlórépákat, mivel a nagyobbaknál gyakran előfordul, hogy keserűek. Hozzávalók: 2 db közepes lila tarlórépa2 gerezd fokhagyma2 ek parmezánsajt2 ek vajújhagyma zöldjesó1/2 kk só1/2 kk bors Hámozd meg és kockázd fel a tarlórépát. Tedd fel főni annyi

Így indult az október

Október első hetében kegyes volt hozzánk az időjárás: a 20 fok körüli napos idő a legideálisabb a kerti munkákhoz. Ennek köszönhetően sokat haladtunk a téli előkészületekkel: Földbe kerültek az áttelelő dughagymák. Elvetettük az áttelelő spenótot. Mindkét fólia készen áll a télre: a jobb oldaliban spenót, koriander, salimix, petruszöld és mángold, a bal oldaliban keleti levélzöldségek,

Őszi séta a kertben

Esősnek, zivatarosnak indult a vasárnap reggel, aztán hirtelen kisütött a nap. A reggeli fények, a meleg szél és napsütés együtt csodás hangulatot teremtettek a kertben. Szedés a szombati piacnapra (Czakó piac, Biokultúra Ökopiac)