Certified Organic Production

Month: September 2020

Daikon, avagy japán retek

A Daikont, vagy japán retket a köznyelv jégcsapreteknek hívja, de valójában nem az. A jégcsapretek egy másik fajta, hasonlít a daikonra, de sokkal kisebb, és általában csokrozva árulják. A Daikon olyan, mint egy nagyra nőtt fehér színű répa. Leggyakrabban nyersen fogyasztják, de főzni és savanyítani is remekül lehet. Hámozni nem szükséges, és a levele is

Spenótos túróval töltött kápia

Zakuszkakészítés közben jött a sugallat, hogy a spenót és a kápia jól működhet együtt. Az ötlet bevált, nem csak finom, de gyorsan elkészíthető, laktató fogást kaptunk. Érdemes kipróbálni! A spenótot mángolddal is helyettesítheted. Hozzávalók 6 db piros kápia30 dkg spenót15 dkg túró2 gerezd fokhagymasóborsOlaj Mosd meg, csepegtesd le és aprítsd fel a spenótot. Párold meg

Mascarponés körtetorta

Érik a mézédes körte a kertünkben, ezért úgy döntöttem ezt körtés tortát sütöm meg magamnak a szülinapomra. Lilla is segített az elkészítésben. Szombat este elindultunk Balatonra, vasárnap reggel itt vágtuk fel reggeli után, és nagyon nagy sikere volt. Mivel a búza minden fejtájára érzékeny vagyok, rozsliszttel és zabiszttel készült az alap, de bármilyen más liszttel