Certified Organic Production

Month: August 2020

Zsályás kukoricacsövek cukkinicsíkokkal és sült koktélparadicsommal

Hozzávalók: 30 dkg cukkini 50 dkg koktélparadicsom4 db kukoricacsőbazsalikomkakukkfűoregánózsályafokhagymaolivaolajvajcitromlésó, bors A kukoricacsöveket forrald 15 percig. Vedd ki a vízből és hagyd kihűlni. A koktélparadicsomokat vágd félbe, egy tálban keverj hozzá olivaolajat, kakukkfüvet, oregánót, 1 gerezd zúzott fokhagymát és sót. Forró seprenyőben süsd, amíg megpirul. Szórd meg apróra vágott bazsalikommal. Mosd meg a cukkinit és hámozóval

Őszi – téli előkészületek

Bár teljes a nyári színpompa a Bolvári Biokertben, már javában az őszre és a télre készülünk. Lassan elbúcsúzunk a nyári zöldségektől: már csak pár hétig lesz paprika, paradicsom és padlizsán, mert helyet kell teremtenünk az őszi-téli kultúráknak. Őszre a salátafélék, keleti levélzöldségek, karalábé, pakchoi, koriander és kapor, télire pedig a madársali, petrezselyemzöld, mángold és a

Shakshuka

Ha nem tudod mit kezdj a puhulásnak indult paradicsomaiddal, és unod már a lecsót, készíts Shakshukát, avagy izraeli lecsót. Nagyon finom reggelinek, ebédnek és vacsorának is. Hozzávalók: 6 db St Pierre vagy Lucullus paradicsom15 dkg póré2 kisebb kaliforniai paprika3 gerezd fokhagymapirospaprikarómai köménysó, borsolivaolaj4 db tojáskecskesajtfriss koriander A paradicsomokat mosd meg és egyben forrald fel annyi