Certified Organic Production

Month: July 2020

Hideg bazsalikomos őszibarackleves

Nincs is jobb egy jó hideg őszibaracklevesnél kánikulában! Az őszibarack és a bazsalikom remekül illenek egymáshoz, az enyhe kókuszos íz pedig még egyet csavarint majd az ízlelőbimbóitokon, hogy teljes legyen a kielégülés. Hozzávalók 1,5 kg őszibarack1 marék bazsalikomlevél2 dl bio kókusztejszín5 ek mézcsipet sócitromlé A barackot magozd ki és kockázd fel, majd tedd fel főni

Tojásos, gombás, sült paradicsomos palacsinta, sóskás, gyümölcsös salátával

Megosztunk veletek egy fantasztikusan finom reggelit, amit egy kicsi fesztiválon készítettünk a zöldségeinkből a napokban. A palacsintatészta tortillával is behelyettesíthető. A sóskából, levélcéklából és uborkából készült salátát itt görögdinnyével, málnával, ribizlivel és balzsamecettel bolondítottuk meg. Hozzávalók 2 db palacsinta vagy tortilla2 db tojás6 db gomba4 db lucullus paradicsom1 csík haloumi sajtA salátához:1 marék sóska1 marék

Cukkinilepény bazsalikomos- paradicsomos-sárga céklás bulgurral

A cukkinilepény örök sláger ilyenkor nyáron, a cukkiniszezon közepén. Ebben a receptben friss zöldségekkel kevert bulgur és salimix kíséri, de pitában is nagyon jól mutat kapros-joghurtos szósszal és friss idényzöldségekkel megspékelve. Nyáron a salátafélék hajlamosak a melegtől picit kesernyésebbek lenni, de ettől nem kell megijedni, a keserű íz nagyon jót tesz az emésztésnek. Édes balzsamecettel,

Július, katicák és a csapat

Ez a hét a másodvetésekről és a kiültetésekről szólt. A júliussal együtt a tartós kánikula is megérkezett, ami azt jelenti, hogy reggel 5-kor kezdünk dolgozni, mert ilyenkor még kellemes az idő a munkához és hamarabb is végzünk, 11-től már nem kell kint lenni a napon. A héten már tudtunk vinni paprikát, paradicsomot, zöldbabot és malabár

Hideg kókusztejes céklakrémleves kovászos uborkával, főtt tojással

Laktat, hűsít, isteni finom és egyszerű elkészíteni. A hűtés miatt fogyasztás előtt legalább 6 órával készítsd el. Hozzávalók 4 db közepes cékla1 db kicsi hagyma2 gerezd fokhagyma1 dl kókusztej3 db főtt tojás3 db kovászos uborkakovászos uborkalésóbors Hámozd meg, kockázd fel és öntsd fel a céklát kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a meghámozott

Céklás-tonhalas rizottó kovászos uborkával

Idén nagyon jól sikerült a kovászos uborkánk: kenyér nélkül, krumplival erjesztettük, a szomszéd néni tanácsára. Az uborkákat nem vágtuk félbe, csak villával kilyukasztgattuk. Így pár nappal tovább tartott az érés, de megérte, mert mélyebb ízű, aromásabb lett az uborka, de mégis roppanós maradt, hála a krumpliban lévő keményítőnek. A cékla és a kovászos uborka nagyon