Hozzávalók 250 g fehérbab2 fej vöröshagyma1 üveg bio paradicsomlé (750ml)babérlevél3 gerezd fokhagymasó, borskorianderpetrezselyemzöld1/2 kg barna csiperke gomba
Egy brutálisan forró nyár után végre beköszöntött az ősz, a kedvenc évszakom. A levegő felfrissült és újra van kedvem főzni, méghozzá legfőképp saját alapanyagokból. Még a paradicsomlé is saját, pedig idén nem termesztettünk paradicsomot és emiatt a befőzés is elmaradt, de maradt még pár üveg a tavalyiból. Hozzávalók: 1 db póré2 db közepes sárgarépa2 db
A igazi tavaszi időnek köszönhetően végre megkezdhettük a palánták kiültetését. Kiültettük az összes káposztafélét: brokkoli, karfiol, kelkáposzta, lilakáposzta, karalábé kerültek ki szabad ég alá. A képek közvetlenül kiültetés után készültek, a palánták azóta be lettek takarva bolhahálóval. A hét közepétől várható nagyobb esőzésektől azt reméljük, hogy szépen fejlődnek majd a kinti vetések is. Alig várjuk,
Ha nem tudod mit kezdj a hűtő aljában felgyülemlett gyökérzöldségekkel, és kellene a spenóthoz is valami ötlet a spenótos tésztán, zöldturmixon, főzeléken kívül, akkor készítsd el ezt a csodás borzaskát. Van benne sárgarépa, póré, petrezselyemgyökér, pasztinák és spenót is, így teljes mértékben kipipálható a szezonalitás. Hogy még nagyobb kedvet csináljunk hozzá, egy kis sajtot is
Egyre nő az igény az egészéges élelmiszerekre és egyre többen kíváncsiak arra, hogy a megvásárolt élelmiszer honnan származik és milyen körülmények között lett előállítva. A bioélelmiszerek fogyasztása mellett rengeteg érv szól, mi ezt most leszűkítettük a 10 legfontosabbra. Perzisztens növényvédő szerekBioélelmiszerek fogyasztásával csökkenthetjük a perzisztens (sokáig jelen lévő) növényvédőszer mennyiségét az étrendünkben, környezetünkben és talajainkban.
Bár a szomszédban zajló események a mi gondolatainkra és lelkiállapotunkra is hatással vannak, a tavasz előszobájában vagyunk, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Mint tudjuk, a kertészkedés sokmindenre gyógyír, például ebben a vészjósló helyzetben is segít, hogy ne a szorongás és a félelem határozza meg a hangulatunkat. Minden szabadban végzett tevékenység lélekemelő hatású, ezért
A két héttel ezelőtti pusztító szélvihar után, amely az egyik fóliasátrunkat földig rombolta, indítottunk egy adománygyűjtő kampányt. Az adományoknak köszönhetően fel tudtuk számolni a romokat és a megmaradt fóliát helyrehoztuk. Mennek a fólia vasak a fémátvevőhöz. Downcycling: 2 000 000 Ft volt újonnan, most 50000 Ft-ot kaptunk érte. A lerombolt fóliából megmaradt ép szerkezetet beépítettük
Hozzávalók 300 g lilakáposzta200 g sárgarépa1 közepes fej lilahagyma2 gerezd fokhagymafél citrom levesó, bors ízlés szerint2 ek bivaly joghurt (Virágoskút)3 ek tejföl A lilakáposztát gyaluld le, a sárgarépát hámozás után kis lyukú reszelőn reszeld le. A lilakáposztát sózd meg és hagyd állni, amíg levet enged. A vékonyra vágott lilahagymát sózd meg, facsard rá a citrom